Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Május 17. 09:57, kedd | Belföld
Forrás: mti

Több tonna lejárt szavatosságú húst talált a Nébih

Több tonna lejárt szavatosságú húst talált a Nébih

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) munkatársai mintegy 13 tonna jelöletlen, lejárt húst zároltak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, az egyik cég közintézményeknek is szállított a termékből

- közölte a hatóság kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint egyszerre két önálló, de egy érdekeltségi körbe tartozó vállalkozásnál tartottak ellenőrzést a múlt héten a Nébih munkatársai a megyében.


A húskészítmény előállítóban a hatóság ellenőrei több higiéniai hiányosságot találtak, az ellenőrzés során megállapították, hogy számos termék fogyaszthatósági és minőség megőrzési ideje lejárt. A Nébih tájékoztatása szerint a szakemberek a több mint 3 tonna húst azonnal kivonták a forgalomból, elrendelték a megsemmisítést, a húsüzem tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

A raktárban mintegy 10 tonna jelöletlen, lejárt fogyaszthatósági vagy minőség megőrzési idejű tételt találtak, a termékeket lefoglalták, a cég tulajdonosát pedig kötelezték az általa gyártott termékek visszahívására - áll a közleményben.

A vállalkozás többek között idősek otthonába, éttermekbe, kis üzletekbe és óvodákba is szállított.

A tájékoztatás szerint a kereskedelmi raktárban megdöbbentő állapotok fogadták az ellenőröket: a padozat és a mennyezett több helyen koszos, szennyezett, rozsdás, a hűtőterek pedig rendezetlenek voltak. A raktárban az engedélyezettől eltérő módon végezték a húsdarabolást. A szabályos munkavégzéshez a megfelelő körülmények sem voltak adottak. Emellett engedély nélkül, tiltott módon fagyasztottak le termékeket.

Az eljárások folyamatban vannak, a két vállalkozás több millió forintos bírságra számíthat - közölte a Nébih.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.