Városlista
2024. június 2, vasárnap - Anita, Kármen

Hírek

2017. Július 05. 09:20, szerda | Külföld
Forrás: mti - fotó: illusztráció

Terroristák lophattak egy állami fegyverraktárból Portugáliában

Terroristák lophattak egy állami fegyverraktárból Portugáliában

A portugál hatóságok nemzetközi terroristákat és fegyvercsempészeket gyanítanak egy állami fegyverraktárból \"nagyon hozzáértően\" elkövetett múlt heti lopás hátterében - közölte a portugál főügyész hivatala kedden.

A hatóság szerint ezek a feltételezések a nyomozás kiterjesztésére sarkallták az ügyészséget, amely kézigránátok, 9 milliméteres lőszerek és feltehetően egyéb fegyverek eltűnését vizsgálja a létesítményből.

A portugál hadsereg eddig nem tette közzé a Lisszabontól 100 kilométerre északra fekvő Tancos légitámaszpontról múlt szerdán eltűnt harci eszközök teljes listáját.

Azeredo Lopes nemzetvédelmi miniszter akkor úgy nyilatkozott, hogy a lopást "nagyon hozzáértően" követték el. Úgy tudni, a bűnözők rést vágtak a támaszpontot körülvevő kerítésen. A tárcavezető hozzátette: a lopásról értesítették Portugália európai uniós és NATO-partnereit is.

Az ügyben vizsgálatot folytató ügyészt a rendőrség, a katonai rendészet nyomozói és az állami terrorelhárítási egység támogatja munkájában - derült ki a főügyész hivatalának közléséből.

A hatóságok a folyamatban lévő nyomozás titkosságát előíró törvényekre hivatkozva egyéb részletet nem kívánnak közzétenni az ügyről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 31. 09:55, péntek | Külföld

Hazaszállították a kórházból a szlovák miniszterelnököt

2024. Május 30. 06:00, csütörtök | Külföld

Tűzoltó sérült meg egy felrobbant kézigránáttól Horvátországban

A tűzoltó épp egy kigyulladt ház oltásában vett részt kedden a közép-horvátországi Károlyvárosban (Karlovac), amikor egy felrobbanó kézigránáttól súlyos sérüléseket szenvedett.

2024. Május 27. 06:00, hétfő | Külföld

Számos halálos áldozata és több tucat sérültje van az Egyesült Államok középső államait sújtó újabb viharoknak

Legkevesebb tízen meghaltak, köztük gyerekek az Egyesült Államok középső államaiban kialakult tornádókban vasárnapra virradóra.

2024. Május 26. 09:03, vasárnap | Külföld

Az Egyesült Államok visszafogottságra kérte Kínát a Tajvan közelében indított hadgyakorlat kapcsán

Az Egyesült Államok a Tajvan közelében indított hadgyakorlatának korlátozására sürgette a kínai haderőt szombaton, amely a katonai műveleteket az új tajvani elnök beiktatását követően indította.