Hírek
2012. Február 21. 14:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Őssejtből készítenének hamburgert
Holland kutatók egy kanadai konferencián mutatták be új módszerüket, aminek köszönhetően őszre elkészülhet az a hamburger, amelyben a húst őssejtekből kitenyésztett izomszövet alkotja - tájékoztat a Fox News.
A tudósok célja, hogy képesek legyenek laboratóriumban előállítani a hús izomszövetét. Ez a technológia gyakorlatilag felválthatná a hagyományos állattenyésztési ágazatot és a húsipart.
Az első burger alapanyaga még kísérleti stádiumban van, a tudósok őszre szeretnék elkészíteni az első húspogácsát, hogy hamburgert készíthessenek belőle. A projekt alapjaiban változtatná meg az élelmiszeripart.
Az is igaz, ellentmondás van a genetikailag előállított élelmiszerek tekintetében, hiszen bárhogyan is nézzük, az nem természetes. Ugyanakkor a konferencián többen egyetértettek azzal, hogy az efféle hús létrehozása csökkentené az élelmiszeripar egészségügyi és környezeti terhelését.
Az egyetem a projektre 250 ezer eurós támogatást nyert el egy névtelen adományozótól, aki elkötelezett a világ élelmezése és az életet megváltoztató technológiák iránt.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. November 03. 07:16, hétfő | Belföld
Esővel és lehűléssel kezdődik november első hete, majd száraz, nyugodt idő várható
Esővel és lehűléssel kezdődik november első hete, majd keddtől már nyugodt, csendes őszi idő várható csapadék nélkül.
2025. November 03. 07:14, hétfő | Belföld
Orbán Balázs: gazdasági, hadiipari, energetikai kérdésekről is tárgyal Orbán Viktor és Donald Trump
2025. November 02. 08:40, vasárnap | Belföld
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 44. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2025. November 02. 08:37, vasárnap | Belföld
Orbán Viktor: Donald Tusk újabb támadást indított Magyarország ellen
Donald Tusk újabb támadást indított Magyarország ellen - közölte Orbán Viktor miniszterelnök szombaton a Facebook-oldalán.
