Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Március 13. 18:26, vasárnap | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: mti

OKF: Két haláleset is történt vasárnap

OKF: Két haláleset is történt vasárnap

Egy ember tűzben, egy ember szén-monoxid-mérgezés következtében vesztette életét vasárnap - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-t.

Mukics Dániel közleményében azt írta: délelőtt érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Petneházán halálos szén-monoxid-mérgezés történt. Négy baktalórántházi tűzoltó vonult egy járművel a helyszínre. Egy százötven négyzetméteres családi házban az ágy mellett, a földön fekve találtak rá egy emberre, aki feltehetően szén-monoxid-mérgezést szenvedett.

A hálószobában egy gázkonvektor üzemelt, a tűzoltók magas szén-monoxid-koncentrációt mértek - tette hozzá.

Ennek kapcsán az OKF szóvivője megjegyezte: otthoni átalakítás előtt érdemes szakemberrel konzultálni, a kivitelezéskor pedig nem szabad engedély nélkül megváltoztatni az égéstermék-elvezetés módját, megszüntetni a szellőzőnyílásokat. Egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelő pedig időben jelzi a színtelen, szagtalan, mérgező gáz feldúsulását.

A szóvivő kitért arra is, hogy kora délután Szekszárdon, a Remete utcába riasztották a tűzoltókat. Ott egy idős férfi felsőruházata gyulladt meg főzés közben. A férfi életét vesztette - olvasható a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára