Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 14. 07:13, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Nyártól már lesz Wizz Air-járat Debrecenből

Nyártól már lesz Wizz Air-járat Debrecenből

A Wizz Air hétfőn bejelentette, hogy 2012. június 18-ától repülőjáratokat indít a Debreceni Repülőtérről.

Kezdetben heti három járat indul Debrecenből – hétfőn, szerdán és pénteken – a londoni Luton repülőtérre, amely közvetlen eljutást biztosít London központjába és Közép-Anglia más városaiba. A járatok a két város között oda-vissza közlekednek, az említett napokon vissza is térnek Debrecenbe.

A Wizz Air és Debrecen város vezetésének meggyőződése, hogy az új járatok nagymértékben hozzájárulnak Kelet-Magyarország – különösen Debrecen és térsége – turizmusának fejlődéséhez, továbbá a repülőjáratok indítása, az ahhoz kapcsolódó új szolgáltatások következtében a régió gazdasági növekedésének egyik motorja lesz - írja a AIRportal.hu. A tervek szerint az első évben közel 50.000 ember utazik majd ezeken a járatokon. Az egy héttel ezelőtt bejelentett kapacitás-duplázás mellett ez a terjeszkedés is a vállalat elkötelezettségét mutatja a magyar piac iránt.

A debreceni járatindulást úgy köszönti a Wizz Air, hogy mostantól 9900 Ft-ért árul jegyeket Londonba (egy útra, összes költséggel). A Wizz Air menetrendszerinti járatainak elindítása igazolja mindazon erőfeszítések helyességét, melyeket Debrecen önkormányzata és az üzemeltető Airport Debrecen a repülőtér fejlesztése érdekében megtett, s a jövőben tenni fog. A járat kiszolgálásához a jelenleg is biztosított műszaki szükségleteken túl, az üzemeltető további jelentős eszközfejlesztésről döntött, ezáltal felgyorsítja az üzemeltetési jog megszerzésekor vállalt repülőtér-fejlesztési programot, valamint bővíti az alkalmazottak létszámát, új munkahelyeket hoz létre.

„A menetrend szerinti járat beindításának számunkra legfontosabb következménye azon túl, hogy Debrecen és London, a világ egyik legfontosabb gazdasági, kulturális és turisztikai központja között közvetlen légi összeköttetés jön létre, az, hogy a járatindítás városunkban és térségében jelentős hatást gyakorol a gazdaság fejlődésére, a munkahelyteremtésre és kifejezetten pozitív következményei lesznek a turizmus területén.” – fejtette ki álláspontját Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.„A debreceni repülőtéren jelenleg is jelentős fejlesztések folynak, azonban a Wizz Air járatindításával összefüggésben a szolgáltatási színvonal növelése érdekében további mintegy 500 millió forint értékű fejlesztést tervezünk megvalósítani. A Debrecen-London járat közvetlenül 15-20 fővel növeli a repülőtéri munkahelyek számát” – mondta Herdon István, a Debreceni Repülőteret üzemeltető társaság tulajdonosi képviselője.

OrientPress Hírügynökség

Címkék: debrecen, london, Wizz Air

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.