Városlista
2023. január 31, kedd - Marcella

Hírek

2022. Január 30. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/fotó: police.hu

Letartóztatták a debreceni ékszerboltba behatoló testvérpárt

Letartóztatták a debreceni ékszerboltba behatoló testvérpárt

A Debreceni Járásbíróság szombaton egy hónapra elrendelte annak a két szerb férfinak a letartóztatását, akik fegyverrel kíséreltek meg kirabolni egy debreceni ékszerboltot

- tájékoztatta a Debreceni Törvényszék szóvivője szombaton az MTI-t.

A tájékoztatás szerint a vád ellenük fegyveresen, erőszakkal, illetve az élet vagy a testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel megvalósítva elkövetett rablás bűntettének kísérlete.

Dobó Dénes elmondta: a rendelkezésre álló bizonyítékok szerint a gyanúsítottak előzetesen megállapodtak abban, hogy az egyikük terepfelmérését követően ékszereket és készpénzt tulajdonítanak el egy debreceni ékszerboltból.

A testvérpár csütörtök délelőtt bement a debreceni Hatvan utcában lévő ékszerboltba: a 46 éves gyanúsított a sértett figyelmét vásárlási szándékkal elterelte, a testvére, a 37 éves férfi az üzletbe belépve azonnal rászegezte a sértettre a nála lévő fegyvernek látszó tárgyat. Bár a sértett közölte a gyanúsítottakkal, hogy mindent vihetnek, ennek ellenére őt ököllel megütötték, majd rugdosni kezdték.

A gyanúsítottak az ékszerüzlet eladópultjára kihelyezett tálcában lévő ékszereket beseperték egy sporttáskába, miközben a sértettet folyamatosan bántalmazták. A sértett erőteljes védekezése és ellenállása következtében a gyanúsítottak az eltulajdonítani szándékozott ékszereket nem tudták magukkal vinni, a fegyvert és a sporttáskát is a helyszínen hagyták és elmenekültek.

A rendőrök autós üldözést követően Debrecen belvárosában fogták el az elkövetőket - jelezte a szóvivő.

Hozzátette: a 46 éves gyanúsított Magyarországon többszörösen büntetett előéletű, több alkalommal követett el vagyon elleni bűncselekményeket ékszerüzletek sérelmére, a mostani bűncselekményt idején Magyarország területéről kiutasítás hatálya alatt állt.

A bíróság a kényszerintézkedés indoklásában megállapította: az ő esetében megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, akár hasonló jellegű erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követne el. A 37 éves testvéréről ugyancsak megalapozottan feltehető, hogy rendezetlen életvitelére, megélhetési forrásának hiányára tekintettel újabb, akár erőszakos vagyon elleni bűncselekményt követne el - mondta a szóvivő.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Január 30. 11:43, hétfő | Belföld

Bravúros légimentést hajtottak végre a magyar mentősök - Videóval

Tegnap délután egy Somogy vármegyei tó nádasába csúszott az a 25 év körüli férfi, aki beleragadt a jéghideg iszapba. A mentősök helikopterrel mentették ki a szorult helyzetből, súlyos fagyási sérülésekkel került kórházba.

2023. Január 30. 11:41, hétfő | Belföld

Az idei január leghidegebb reggelét mérték hétfőn

Az idei január leghidegebb éjszakája volt a mostani, hétfőre virradóra a Nógrád vármegyei Zabaron mínusz 9,4 Celsius-fokig süllyed a hőmérséklet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán.

2023. Január 30. 11:36, hétfő | Belföld

Több mint 3 millió éves matrica jár le január 31-én

Több mint 3 millió tavalyi éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le kedden éjfélkor, a hónap utolsó napjáig kell megújítani a mentességeket, kedvezményeket is.

2023. Január 30. 11:35, hétfő | Belföld

Két ember meghalt lakástűzben Győrben

Két ember meghalt hétfő hajnalban egy kigyulladt győri lakásban - tájékoztatott a Katasztrófavédelem.