Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2021. Február 17. 12:43, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Kegyetlen módon megölte gyermekét, elítélték

Kegyetlen módon megölte gyermekét, elítélték

A Miskolci Törvényszék tizenhat év fegyházbüntetésre ítélte - nem jogerősen - azt a nőt, aki megölte újszülött gyermekét a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolcán - közölte a bíróság a verdikt után kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövettet emberölés bűntettében találták bűnösnek a nőt.

A tényállás szerint a nő családjával együtt élt felsőzsolcai otthonukban, ahol élettársával közösen nevelték négy kiskorú gyermeküket; 2018-ban a vádlott ismét teherbe esett, azonban titkolta terhességét, nem járt terhesgondozásra és nem vett igénybe orvosi ellátást, gondozást sem; 2019 februárjában a közösen használt lakás egyik szobájába bezárkózva egészséges lánygyermeket szült, majd az újszülött nyaka körül egy éles tárggyal 20 szúrást ejtett, aminek következtében a csecsemő életét vesztette.

A kedden kihirdetett ítélet nem jogerős, mert az ügyészség a büntetés súlyosításáért, a vádlott és védője felmentés, illetve a büntetés enyhítése érdekében fellebbezett.

A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 12. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).