Városlista
2024. június 5, szerda - Fatime

Hírek

2017. Február 07. 11:01, kedd | Belföld
Forrás: mti

Gond van több gyorsfagyasztott hasábburgonyával

Gond van több gyorsfagyasztott hasábburgonyával

A vizsgált tizenhat gyorsfagyasztott hasábburgonya termék mindegyikénél talált jelölési hibát a Nébih, három termék forgalmazójával szemben pedig minőségi problémák miatt bírságot szabott ki a hatóság.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal keddi, MTI-nek küldött közleménye szerint ólóm és kadmium valamint növényvédőszer-maradékra vonatkozóan minden termék megfelelt a határértéknek vagy egyáltalán nem tartalmazott kimutatható mennyiséget ezekből az anyagokból. Minden burgonya megfelelt a zsírsavösszetétel-vizsgálatnak is, azaz a termékekben valóban a jelölésen szereplő napraforgóolaj vagy pálmaolaj volt.

Három terméknél a nagy mennyiségű foltos hasáb miatt minőségi hibát állapítottak meg.

A jelölés vizsgálatakor minden hasábburgonyánál akadt jelölési hiba, volt olyan termék, mely csomagolásának elülső oldalán 1 kilogramm nettó tömeget jelöltek, azonban a hátoldalon már 2,5 kilogramm szerepelt. Hiányosságnak számított az is, ha nem volt elkészítési útmutató - írták.

A részletes vizsgálati eredmények elérhetők a Nébih weboldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 05. 09:29, szerda | Belföld

A Volánbusz-jegyek már a MÁV-appból is megvásárolhatók

A Volánbusz járataira szóló menetjegyek - a busztársaság saját jegyértékesítési hálózatán kívül - már nemcsak a MÁV-Start pénztáraiban és jegykiadó automatáiban, hanem - 5 százalékos kedvezménnyel

2024. Június 05. 06:51, szerda | Belföld

Villamosenergia tárolására alkalmas erőművet adtak át Öskü mellett

Villamosenergia tárolására alkalmas hibrid erőművet adtak át kedden a Veszprém vármegyei Öskün, amely - Közép-Európában egyedülálló módon - hat órán keresztül képes tárolni a napenergiát.

2024. Június 05. 06:43, szerda | Belföld

Átadták a Nemzeti Összetartozás Hídját Sátoraljaújhelyen

Trianont elfelejteni nem szabad, Trianont elfelejteni nem tudjuk és Trianont elfelejteni nem akarjuk - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kedden Sátoraljaújhelyen, a Nemzeti Összetartozás Hídjának átadóján.

2024. Június 04. 13:51, kedd | Belföld

Kínában épít üzemet a magyar repülőgépgyártó