Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Szeptember 21. 11:24, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Leginkább egy dolog okozza a baleseteket a rendőrség szerint

Leginkább egy dolog okozza a baleseteket a rendőrség szerint

A közúti baleseteket 99 százalékban emberi mulasztás, jogsértés okozza, az esetek többségében a figyelmetlenség is közrejátszik

- közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Osztályának megbízott vezetője pénteken az M1 aktuális csatornán.

Benzai Zsolt azt mondta, a hétfőn kezdődött Biztonság hete keretében szeretnék meggyőzni az embereket, hogy saját és mások biztonsága érdekében vezessenek a szabályoknak megfelelően.

A héten különböző helyszíneken rendeznek változatos, látványos programokat a 9-14 éveseknek, hogy felhívják a figyelmüket a biztonságra.

Hozzátette, a rendőrség az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (Tispol) éves ellenőrzési terve alapján pénteken és szombaton országos közlekedésbiztonsági ellenőrzést is tart, amelynek során elsősorban a menet közbeni mobiltelefon-használatot figyelik.

Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs vezetője arról beszélt, nehéz bizonyítani, hogy a baleset figyelemelterelő tevékenység miatt történt, de ha bizonyított, akkor meg lehet téríttetni a kár okozójával.

Kiemelte, a közúti balesetek nagy része tudatos magatartással megelőzhető lenne.

Kitért arra is, a biztosítások adatai szerint a legtöbben, évente 1700-an otthon halnak meg. A második legveszélyesebb hely a munkahely, a közút körülbelül hatszáz halálesettel csak a harmadik helyen áll.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben